Brødboks fra Bloomingville med hjemmebagte boller

Brødboks med hjemmebagte boller

Den smukke brødboks fra Bloomingville er kommet på lager igen, og det fejrer vi ved at give jer vores families favorit opskrift på hjemmelavede te-boller. Denne opskrift er blevet uddelt til venner, familier og kollegaer i mange år, og nu får du også mulighed for at prøve opskriften.

Opskrift på hjemmebagte te-boller

Ingredienser

  • 25 g økologisk gær
  • 100 g smør
  • 4 spsk. honning
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. kardemomme
  • 8 dl. økologisk hvedemel ca
  • 2 æg

Fremgangsmåde

Smelt smør sammen med honning og tilsæt mælken. Når blandingen er fingervarm, er den klar. Hvis blandingen er blevet lidt for varm, så lad den stå lidt, inden du går videre.

Smuldr gæren i en skål, hæld blandingen i skålen og rør gæren ud. Tilsæt salt, kardemomme, hvedemel og 1 æg. Rør dejen godt sammen, til den er blød og smidig. Hvis dejen klistrer, når du rør ved den, skal du tilsætte en smule mere mel.

Lad dejen hæve i ca 1 time. Form derefter 24 boller, og lad dem efterhæve 15 minutter på pladen. Pensl bollerne med pisket æg og kom dem i ovnen.

Bollerne bages i ca 8 minutter i en 225 grader varm ovn. Bollerne skal være gyldne, da det giver en super lækker smag.

Server bollerne med smør og dit favoritpålæg. Vi har brugt denne opskrift mange gange til brunch og fødselsdag. Det er vores absolutte favorit opskrift på boller. Bollerne kan fryses.

Hvis du gerne vil have lidt grovere boller, kan du erstatte 1-2 dl hvedemel med en grovere meltype, fx grahamsmel eller rugmel. 

BestsellersFamiliens hverdagOpskrifter