Fortrydelsesret

Generelt om fortrydelsesret

Du har ret til at fortryde dit køb uden begrundelse inden for 14 dage. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor du fik varen i din fysiske besiddelse.  Det er fx den dag, hvor varen er overgivet til dig, eller den er lagt i din postkasse, eller i skuret efter aftale med dig, den dag den er afleveret på din arbejdsplads, eller du har hentet den i pakkeshoppen.

Har du meddelt os, at en anden person (dog ikke transportøren) skal modtage varen på dine vegne, løber fristen fra denne person modtager varen.

Hvis du har bestilt flere varer i en ordre, og vi ikke kan levere varerne samtidig, løber fortrydelsesfristen, fra du modtager den sidste vare. 

Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag forlænges fristen til den følgende hverdag.

Sådan udnytter du fortrydelsesretten

Du fortryder ved at give os besked om, at du fortryder.

Du kan benytte lovens standard fortrydelsesformular, men det er ikke obligatorisk. Du kan også sende et brev eller en e-mail, hvor du oplyser, at du fortryder købet til Dots & Stribes ApS, Møllehaven 9, 4040 Jyllinge, info@dotsandstribes.dk. Når vi har modtaget din besked, kvitterer vi hurtigst muligt pr. mail for modtagelsen af din fortrydelse. 

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om udøvelse af fortrydelsesretten, inden fortrydelsesfristen på 14 dage er udløbet.

Du kan ikke fortryde ved at nægte at modtage varen eller ved at undlade at hente den.

Hvis du har fortrudt købet af en vare, skal du sende varen til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har givet os besked om, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varen inden udløbet af de 14 dage.

Bemærk venligst, at vi ikke modtager pakker sendt pr. efterkrav eller lignende.

Returomkostninger

Du kan vælge at returnere din ordre på 2 måder:
  1. Vi betaler returfragten, og du får en rabatkode på købesummens fulde beløb. Rabatkoden skal bruges på webshoppen inden for 1 år fra udstedelsesdatoen, og vi sender GLS returfragtlabel til dig på mail, som du kan sætte på kassen. 
  2. Du betaler selv returfragten, og du får købesummen retur. Du kan købe en returfragtseddel med GLS via vores returportal: https://return.shipmondo.com/dotsandstribes
Så snart vi har modtaget pakken retur, sender vi rabatkode eller tilbagefører købesummen til dig.

Varer kan fx returneres med GLS eller Post Danmark.

Fortrydelsesret ved køb af møbler fra House Doctor og Bloomingville:

Hvis du ønsker at fortryde dit køb af et møbel fra House Doctor eller Bloomingville, skal du betale for afhentning af møblet via et fragtfirma - fx Dachser eller Schenker, som leverede møblet til dig. Prisen på tilbagesendelsen vil afhænge af størrelsen på pakken.

Ved brug af fortrydelsesret er det vigtigt, at møblet er i samme stand som ved modtagelsen. For at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at møblet returneres i original emballage. Manglende original emballage kan udgøre en værdiforringelse, hvilket betyder, at du ikke vil få den fulde købesum returneret.

Kontakt os på info@dotsandstribes.dk, så vi kan aftale nærmere om returneringen af møblet. Læs mere om hvordan du anvender fortrydelsesretten nedenfor.

Følger af fortrydelse

Når du fortryder, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder eventuelle leveringsomkostninger for fremsendelsen af varen til dig. Hvis du har valgt en leveringsform, der er dyrere end den billigste form for levering, som vi tilbyder, får du dog ikke merudgiften refunderet.

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at varen er returneret.

Vi gennemfører tilbagebetaling af købesummen med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved bestillingen, medmindre du udtrykkeligt ønsker noget andet. Du pålægges ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Afprøvning af varen og din hæftelse for varens forringelse

Du hæfter for en evt. forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som den fungerer på.

Du må undersøge varen på samme måde, som man kan og må i en forretning, men du må ikke tage den i brug. Hvis du har brugt den på en måde, som man ikke må eller kan i en forretning, og vi ikke kan sælge den som ny til fuld pris igen, må du regne med, at vi fratrækker værdiforringelsen i det beløb, du skal have tilbage.

Manglende original emballage kan udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage.

Du bør endvidere sørge for, at varen er forsvarligt indpakket, når du returnerer den. Du har ansvaret for pakken/varen, indtil vi modtager den. Gem derfor postkvittering samt evt. track and trace nummer.

Vi sender hurtigst muligt en bekræftelse på modtagelse af varen og tilbagefører købesummen eller sender rabatkode til dig.

Du er velkommen til at skrive til info@dotsandstribes.dk, hvis du har spørgsmål i forbindelse med brugen af din fortrydelsesret.