Weekendhygge med hjemmebag
Weekendhygge hos os betyder ofte hjemmebag. Og når der skal spises burgere, så skal burgerbollerne altså være hjemmebagt - det smager bare bedst 😋.
Her er de velsmagende burgerboller serveret på det ultralækre skærebræt fra Hubsch, hvor der er riller på den ene side og en blank overflade på den anden sige. På den måde kan skærebrættet bruges både til at servere fx brød, kager, tapas, ostefad og pizza.
Find skærebrættet fra Hübsch i 2 forskellige størrelser lige her
Opskrift på hjemmebagte burgerboller
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 700 g hvedemel
- 100 g grov ølandshvedemel
- 50 g hørfrø
- 75 g sukker
- 15 g havsalt
- 75 g blødt smør
- 1 pose sesamfrø
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt alle de andre ingredienser (bortset fra sesamfrøene). Ælt dejen smidig i ca 8 minutter med røremaskine. Lad dejen hæve lunt i en times tid.
Vend dejen ud på en bord med mel og skær dejen ud i 14 lige store dele. Rul hver del til en fin lille bolle og tryk den en anelse flad. Dyp overfladen af burgerbollen i en skål med vand og dyp den straks herefter i en skål sesamfrø. På den måde sidder en stor del af sesamfrøene fast på burgerbollen, og det giver en skøn smag. Lad bollerne hæve i ca 30 min på bagepladen.
Tryk bollerne lidt flade, og lad dem hæve igen i en times tid.
Bag burgerbollerne i ca 10-12 minutter ved 220 grader. Hold øje med ovnen. Burgerbollerne skal være gyldne.
Lad bollerne køle af på en bagerist og server med dine favorit burgeringredienser, fx pulled pork, oksekødsbøf, kyllingestykke etc.