Franske marmeladeglas fra Bloomingville

Hjemmelavet ribsgelé i de franske marmeladeglas

I denne weekend blev ribsene klar, og hele familien hjalp med at plukke de små fine bær. Nu er der blevet lavet ribsgelé af bærrene, og der blev til 3 glas. Det er da hyggeligt at kunne servere hjemmelavet ribsgelé til vinter og måske til julemaden - hvis glassene holder så længe. Vi glæder os meget til at smage, når de lige har stået lidt på køl.

Find marmeladeglasset fra Bloomingville lige her

Opskrift på hjemmelavet ribsgelé

Opskriften gav 3 glas ribsgelé hjemme hos os.

Ingredienser 

  • 1 kg ribs
  • 500 g hvidt sukker for hver 5 dl saft

Rens ribsene for grene og kom dem i en gryde sammen med 5 dl saft. Bring det i kog og lad det simre over svag varme i ca 30 minutter, indtil ribsene er blevet bløde.

Mos ribsene let og kom det hele i en syltepose, og lad blandingen dryppe af natten over.

Mål mængden af saft og tilsæt den rigtige mængde sukker. Kom saften og sukkeret i en gryde og lav det koge ved svag varme, indtil sukkeret er opløst. Herefter skal blandingen koges kraftigt ind. Det kogte i 25 min hos os, indtil blandingen var kogt tilstrækkeligt ind. For at teste, om blandingen er færdig, kan du lave rynketesten. Tag en lille mængde saft på en tallerken og læg den i fryseren til afkøling. Tag en ske og kør igennem saften - hvis den rynker, er den færdig.

Hæld saften på steriliserede glas. Så har du ribsgelé klar til brug dagen efter. Ribsgeléen kan holde sig i op til 1 år. 

Vi opbevarer altid hjemmelavet ribsgelé og syltetøj i køleskabet.

Familiens hverdagOpskrifter